Nem tudom, hogy említettem-e már, hogy valamikor a tavasszal vettem egy joghurtkészítő gépet. Azóta házi tejből magam készítem a joghurtot is. Mivel mindig úgy jártam, hogy az oltásra szánt joghurt vagy elfogyott vagy megromlott a hűtőben, elhatároztam, hogy jégkocka készítőben fagyasztok le joghurtot. Gondoltam, ha az élesztőgombák, kefirgombák életre kelnek a fagyasztás után, akkor a joghurt kultúra is!!! Igazam lett!!! Tökéletes joghurt készíthető így is.
A fagyasztott joghurtot beleraktam a joghurtkészítő tartályába:
![]() |
| A tartályban a fagyasztott oltóanyag |
![]() |
| Munkában a gép |
12 óra múlva:
![]() |
| A kész joghurt |
![]() |
| .A kicsepegtetésre váró joghurt |
Most már csak a kívánt házi lekvárral kell ízesíteni!










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése