2013. április 15., hétfő

Negyedik lépés: Takarítás és beszerzési források

Mosás mellett a takarítási szokásaimat is felülbíráltam. Elpakoltam az eddig használt antibakteriális fertőtlenítő szeremet, amely borzasztóan szennyezi a Környezetet.

Negyedik lépés: Takarítási szokások megváltoztatása


A szobákban felmosásnál TEAFA illóolajat teszek a felmosóvízbe, mert a teafa erős antiszeptikus hatással bír.  Az agyon reklámozott "hypok" elbújhatnak mellette!
A lakás járólapjait mosószódás vízzel mosom fel. Kitűnő zsíroldó hatása van.

Mosószóda beszerzése: A drogériákban kapható mosószóda nem minden esetben  tiszta Na-karbonát és 2X annyiba  kerül! Százasboltokban,  magyar áruház lánc boltjaiban általában tiszta kapható. 1 kg kb. 300 Ft. Bioboltokban is kapható, de itt is 2X annyiba kerül.

Na-perkarbonát beszerzése: biobolt, de tervezem kideríteni, hogy a "paraszt"/gazda boltokban kapható-e és ha igen mennyiért. Ez a szer a hypo környezetbarát változata. Nagyanyáink foltsónak hívták.

Citromsav beszerzése: Nagyobb tételben a bioboltokból. (nem kell, hogy étkezési minőség legyen.) 1/2 kg kb. 600 Ft és sokáig elég.

Szódabikarbóna beszerzése: Nagyobb tételben szintén a bioboltokból vagy patikából szerezhető be. (nem kell, hogy étkezési minőség legyen.) Ha a deoba szeretnénk tenni, akkor viszont az étkezési minőség szerintem jobb. T-vel kezdődő hipermarketben saját márkás terméke Szóda néven fut és 100g csak 51 Ft! (Némely patika és biobolt ára ennél jóval drágább, mert 550-600Ft/ kg.)

Fürdőszoba, wc: ecet és citromsav.

Konyha: felület, pult tisztítás vízben oldott mosószóda és utána nedves szivaccsal áttörölve. A legjobb súroló- és tűzhelytisztítószer a Szódabikarbóna.

A mosogatószer kiváltása még folyamatban van. Ha megtaláltam a megfelelőt leírom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése