Ma délelőtt megsütöttem a fiaimnak. A pereceket kézzel kell elkészíteni, így Apával jót "gyurmáztunk"!
Én ezen is változtattam egy kicsit, mert reformosra vettem a "figurát"!
Recept:
- 500g finomliszt (én 150g teljes őrlésű rozsliszt+150 fehér rozsláng lisz+200g finomliszt keverékére cseréltem)
- (Saját: 1 mk. aszkorbinsav tejben feloldva a teljes őrlésű lisztek miatt)
- 1 dkg élesztő
- pici tej
- pici cukor (élesztő futattásához)
- 15 dkg zsír vagy vaj (nem margarin!!!!)
- 2 kávéskanál só (= 2 teáskanál)
- 1 tojás (a kenéshez)
Sűrű pépé keverjük a következőket:
- 2 kk. liszt
- 1 kk. só
- pici tej
Elkészítés:
- A liszt felével+pici tej (aszkorbinsavval)+felfuttatott élesztővel nokedli tésztát készítünk.
- Liszt másik felét+zsiradék+só összedolgozzuk.
- a fenti kettőt egybegyúrjuk (gyurma állagú legyen) és pihentetjük
- a tésztát kinyújtjuk és csíkokat vágunk le, amelyeket megsodrunk és perecet formázunk belőle.
- sütés előtt a pereceket lekenjük tojással
- a pirosra sült pereceket megkenjük a sós mázzal és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a máz felhólyagosodik.
Sütés előtt:
Sütés után:
Nagyon finomak lettek! A fiúk rájárnak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése