2014. január 12., vasárnap

Mosószappan és mosóparfüm



Mosóparfüm :
Egy régebbi bejegyzésemben (itt) megígértem, hogy beszámolok arról, hogy mire jutottam a mosóparfümökkel.
Nekem nagyon beváltak a Tulasi Ahimsa mosóparfümök (vízililiom és a tavaszi szellő illatban)!!! A ruhákon így már nem lehet érezni az ecetszagot száradás után. A ruháknak kellemes mosóparfüm illatuk van. A bőröm sem lázadt fel az elmúlt 2 és fél hónapban. Maximálisan elégedett vagyok.
Nem állítom, hogy 100%-ig vegyszermentesek, (van aki még ezek használatát is elutasítja) de legalább nem olyan ártalmasak mint a hagyományos és a bio-nak kikiáltott öblítők; és kőolajszármazék mentesek!!!!

Egy 100 ml üveg mosóparfüm 2000-2200 Ft, (találtam egy bioboltot Debrecenben, ahol lehet kapni, így nem kell postakölit fizetni) de nekem két gyerek és millió sok mosás mellett 2 hónap után fogyott ki az üveg. Helytakarékos. Havi 1000-1100 Ft a költsége. Drága? Mindenki döntse el maga!


Mosószappan:
Ebben a bejegyzésemben pedig azt ígértem meg, hogy beszámolok a 100% kókuszolajból készült mosószappanom mosóhatékonyságáról.
Az a pici zsírszag, ami annyira zavart engem (és főként a Férjecskémet) teljesen eltűnt. Mosóhatékonysága a mosószappannak ugyanolyan jó mint az eddigieknek. Elégedett vagyok és ennél a megoldásnál fogok maradni!
Azoknak, akiket ugyan úgy zavart a zsírszag mint engem, tudom javasolni a 100% kókusz mosószappant!!!
(Pálmaolajat elvből nem teszek bele!!!! Esőerdőket  irtanak ki, hogy pálmaültetvényeket hozzanak létre! Nem támogatom a vásárlásommal!)

3 megjegyzés:

  1. Szia Hol találtál Debrecenben Ahimsa mosóparfümöt?Köszi a választ előre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A Csonkatemplom melletti bioboltban (Piac u. 37). Itt a honlapjuknak a linkje is:
      http://www.biobolt-webaruhaz.hu/index.php?mod=term&csop=199
      Üdv: Melinda

      Törlés
  2. Szia!
    A Csonkatemplon melletti bioboltban, Piac u. 37.
    Itt a bolt honlapja is:
    http://www.biobolt-webaruhaz.hu/index.php?mod=term&csop=199
    Üdv: Melinda

    VálaszTörlés