2013. október 21., hétfő

Szappanok ünnepi köntösben és hangulatban

Végre, végre most hétvégén jutott időm a szappankészítésre is! Már elvonási tüneteim voltak! :)
Három hét kihagyás után sikerült szombaton és vasárnap szappant "gyártanom."

Mivel már csak kb. 2 hónap van karácsonyig és sokan jelezték nekem, hogy karácsonyra szeretnének (és jó magam is ezt tervezem) kézműves (art handmade) szappant ajándékozni, így elkezdtem karácsonyi hangulatú szappanokat készíteni, hogy legyen idejük  megérni mire kell. A 3 hét kihagyás jót tett, mert volt időm magammal "brainstorming-olni" a karácsonyi szappanok design-át és "illat világát" illetően.

Még régebben írtam itt, hogy sikerült vennem mica port (ásványi eredetű kozmetikai pigment/színező anyag) és ráakadtam  Angyalom szappan oldalára, amely a szappanok mica porral való díszítését taglalja. Nagyon hasznos és ihletet adó volt!

Így születettek meg a következő szappanok (limited edition):

Csillám kecsketej szappan
A szappanok felületét mályva és gyöngyház színű mica porral festettem be, hogy "ünnepélyesen" csilloghassanak! Remélem érés után is csillognak majd!
El ne felejtkezzem a nagy csillogás villogás mellett megemlíteni, hogy a szappanba került ápoló mandulaolaj, kakaóvaj, szőlőmagolaj és sárga agyag és természetesen 100% kecsketejből készült!

A második szappanom visszafogottabb, az "íz" és illatvilágában tükrözi jobban a karácsony hangulatát.
A mézeskalács kecsketej szappan nevet kapta, mert a 100% kecsketej mellett került bele méz, propolisz, virágpor és mézeskalács fűszerek (fahéj, ánizs, szegfűszeg stb).  Isteni mézes süti illata lett! Na azért egy kis csillogást ők is kaptak!

mézeskalács kecsketej szappan


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése