2013. október 22., kedd

Mézes-virágos shea hab

Már az Ókorban is tudták őseink, hogy a méhek kincsei (méz, méhviasz, propolisz, virágpor) aranyat érnek a bőrápolás és az egészség megőrzés területén.
Rajongok a méhek kincseiért. Készítettem már több szappant is, ami tartalmazott mézet és/vagy propoliszt és/vagy méhviaszt és/vagy virágport. Imádtam velük tisztálkodni!

Jön a tél (ha ide ér egyszer) és a  védelem nélkül maradt bőrfelületeink (különösen az arcunk) ki lesznek téve a zord idő viszontagságaiknak. A téli bőrápolás nagy ÁSZA szerintem a MÉZ.

Egyik ismerősöm (aki rávezetett erre az új útra) megkért, hogy csináljak egy jó kis arckrémet télire neki shea vajjal. Így jött az ötlet, hogy shea vaj habot készítek, amibe teszek mézet, icipici méhviaszt, pár csepp propoliszt és a nyáron készített macerátumjaimból kamilla, körömvirág és rózsa "olajat", amelyek az arc- és bőrápolás további nagyágyúi. Ha már lúd, legyen kövér!!!!
 Mivel elég "testes" krém lett, így este érdemes használni.


 Összetevők: shea vaj, termelői akácméz, propolisz, termelői méhviasz, macerátumok (kamilla, körömvirág, rózsa) olíva és napraforgó olajból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése