Nem tartozom azon házi asszonyok közé, akik mindenbe és mindenkor használják az ételízesítőt (fél év alatt jó ha elhasználok 250g-ot). Ennek több oka is van:
- A férjem nem szereti (és én sem) ha az ételnek "vegeta" íze van. A belei sem bírják, ha túl sok van az ételben. Anyósom előszeretettel használta/használja.
- Első perctől kezdve műnek éreztem ezt a "fűszert" (ha annak lehet egyáltalán nevezni). Némelyiket telenyomnak mesterséges ízfokozókkal.
Így néz ki ledarálva a tepsin (sütőpapír van alatta):
Van még egy tepsi, ami nem látszik |
A kész ételízesítő (2 kör után):
Most már sokkal jobb szájízzel és bátrabban fogom használni az ételízesítőt, hiszen tudom mi van benne!!!
Tervezek még szerezni magyar sáfrányt (sáfrányos szeklicét), amit kiszárítva és megőrölve hozzá szeretnék még tenni. Remélem az idős nénik fognak árulni az idén is a piacon magyar sáfrányt. Gyerek koromban nagymamám tartott a kertjében magyar sáfrányt és édesanyám mindig gyönyörű sárga rizst készített nekünk a segítségével. Az izét nem befolyásolta a magyar sáfrány csak a színét.
Kiegészítés:
Ma reggel a piacon sikerült vennem egy nénitől magyar sáfrányt. Hát nem volt valami olcsó, így úgy döntöttem, hogy megőrlöm és külön fűszeres üvegbe teszem és használom, amikor kell: főzéshez na és persze szappanozáshoz!
Őrlés előtt |
Őrlés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése