2013. november 10., vasárnap

Házi mézes pálinka

Nagyon ritkán iszom alkoholt (ünnepek, nagyobb események), de ha iszom, akkor nem mindegy, hogy mit!

A borok közül a Tokai édes szomorodni a kedvencem, de nem az, amelyik a hiper- és szupermarketek polcain sorakozik!  Régebben a borvidékről szereztük be, de kb. 5 éve felfedeztük a csapó utcán a csak Tokai bort árusító boltocskát. Fahordókból mérik ki lopótökkel a kért bort. (Egyetemista koromba sokszor mentünk a barátainkkal Tokaj és környékére bortúrára.) Az itt kapható borok nagyon finomak!


A rövid italok közül a Cherry, csoki likőr és a mézes pálinka (házi pálinkából) a kedvencem. Sógornőm készítette eddig a legfinomabb Cherry-t, csoki likőrből is csak a házilag készítettet iszom meg szívesen.

Sikerült szereznem nagyon finom házi szilva pálinkát, amelynek egy kis részéből mézes pálinkát csinálok karácsonyra. Remélem összeérik a méz és a pálinka Karácsonyra!


Nagyszüleinktől örököltük ezt a pálinka tartó üveget, amelyben a mézet (szintén termelői) és a szilva pálinkát egyesítettem. Ha tettem volna bele aszalt szilvát, akkor mézes-ágyas pálinka lenne a végeredmény. Mindennap megrázogatom. Kész is karácsonyra a "csajoknak" a koccintáshoz az ital!

Ha sikerült beszereznem a hozzávalókat, akkor megosztom a házi csoki likőr és baileys receptemet is, amit karácsonyra és szilveszterre tervezek csinálni. Mivel tejszínnel készülnek, ezért az ünnepek előtt pár nappal ajánlott elkészíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése