Ma el is mentem az én két kis (nem akarunk menni) utánfutómmal a Piacra a házi tejeshez natúr joghurtot venni. (Az emeleten lévőhöz, mert a földszintivel volt már pár afférom a termék minőségét és szavatosságát illetően!)
Fogtam 2 almát (először egyet, de kóstolásnál rájöttem kell a 2) meghámoztam, kicsumáztam, szeleteltem és egy kis citromlével (ne barnuljon az alma) pépesítettem, hogy az íze intenzívebben legyen.
pépesítés |
Ha édesebb almából készítjük, akkor nem kell bele méz szerintem. Én savanyú almát használtam, így kellett bele 3-4 pumpálás méz (kb. 2-3 evőkanál).
almapép+méz |
Végezetül a natúr házi joghurt (nem volt kimérős):
Összekeverjük és megkóstoljuk, hogy kell-e bele még alma, fahéj vagy méz.
Lehet bele tenni mazsolát is. (Én és kisebbik fiacskám nem vagyunk vele barátságban.)
Végeredmény:
- Cukor mentes, valódi gyümölcsöt tartalmazó joghurt, amelyet nyugodt szívvel adhatunk gyermekeinknek. Fogyókúrázók, diétázók is ehetik (méz nélkül, stevia-val).
- Két elégedett kis fiú. Kisebbik fiam szerint az almás pitére hasonlít az íze.
Apósom dolgozott tejgyárban és azt mondta anno, hogy lekvárral ízesítik a joghurtokat.
Házi lekvár vagy friss gyümölcsök segítségével más ízben is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése