2013. június 22., szombat

Illatok

Amióta relatíve (kb. 80%) vegyszer mentes életemet élem, azóta a szaglásom megváltozott!!!
Nem vesznek körül a tisztálkodó- és tisztítószerekből áradó mesterséges/szintetikus szagok, amelyek olyan erősen vannak jelen az emberek mindennapi életében és oly nagyon megszoktuk a jelenlétüket, hogy már észre se vesszük őket ha nem másabbak egy kicsit vagy ha nem erőteljesebben "illatoznak", de újból megszokjuk őket és nem érezzük!
Most, hogy elkezdtem  kiiktatni az életemből a vegyszereket és nem vesznek körül itthon mindennap (kb. 3 hónapja) vettem észre, hogy érzem a természet illatát! Érzem, észreveszem és értékelem a virágok, fák, növények, eső, nap illatát. Ezek az illatok diszkréten, nem harsogva de OTT vannak a LEVEGŐBEN!!!! Zavar annak a ruhámnak, ágyneműmnek, törölközőmnek a szaga, ami még a régi vegyszeres mosás "illatát" őrzi, fuldoklom az agyon "parfümözött", illatfelhőben közlekedő emberek szagától. Megtudom mondani szinte egyből, hogy ki mivel mossa és öblíti a ruháit, ha túl közel jön hozzám. Kitisztult a szaglásom!!!

Megállapítottam még egy fontos dolgot:
 Minden az illatról szól!!! Ha választunk egy tisztálkodó-, tisztítószert, akkor nem az összetételét nézzünk, hanem az illatát! Mindig mindennek és mindenkinek az illatát nézzük! A reklámok is ezzel vannak tele  és ezt sulykolják belénk! A tisztítószerek (mosópor, öblítő, mosogató, ablaktisztító stb), az otthon,  az autó, a tisztálkodószerek (deo, tusfürdő, sampon, fogkrém, egészségügyi és tisztasági betét stb), az embertársaink szaga/illata milyen kell hogy legyen!  ILLATOS TÁRSADALOMBAN KELL ÉLNI MEGHATÁROZOTT  MESTERSÉGES ILLAT NORMÁK KÖZÖTT!!!!

 És közben elfelejtjük az igazi levendula, rózsa, citrom, menta, hársfa, bodza, eső stb. illatát érezni és sajna értékelni. :(
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése