Felfedeztem a steviat, ami egy édes levelű gyógynövény. Mármint rájöttem, hogy van ilyen alternatíva :)! Ha néha teázom, akkor ezzel édesítem a teámat. A kávémat mézzel vagy szőlőcukorral édesítem.
Nád-, gyümölcs-, szőlő-, répacukor. Melyiket használjuk? Én hosszas kutakodás után a voksomat a szőlőcukor mellett tettem le. A reálban 530 Ft. egy kiló. (Olcsóbb mint a nádcukor!) Nagyon finom meggyes pitét sütöttem, amibe szőlőcukrot tettem répa- vagy nádcukor helyett.
A stívia izét még szoknom kell. Por formájában nagyon drága, hogy sütés-főzéshez kipróbáljam. Megpróbálok venni stevia növényt és a levelét megszárítom és porrá töröm. Egy kísérletet megér!
Konklúzió: Mézzel, steviaval vagy szőlőcukorral érdemes megédesíteni napjainkat! HANGSÚLYOZOM EZ CSAK AZ ÉN SZERÉNY VÉLEMÉNYEM!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése