Én most mentás - citromfüves bodza szörpöt készítettem:
Hozzávalók:
- 10-12 db. bodzavirág vastag szár nélkül
- 4,5 l víz
- 450g nádcukor
- 1 ek. méz
- 1 egész citrom felkarikázva
- 20g citromsav
- 2 mokkás kanál Na-benzoát (tartósítás)
- ízlés szerint borsmenta és citromfű levelek (én természetesen a kis kertemből szedtem)
A vizet felforraljuk és kihűtjük.
Egy 5l-es uborkás üvegbe vagy nagyobb fazékba beletesszük a hozzávalókat és leöntjük a vízzel.
3-5 napig érleljük mindennap egyszer megkavargatva.
Ha elkészült (illatán és színén látszik ) leszűrjük és üvegekbe tesszük.
Nagyon finom lett! Nem túl édes és kellemesen frissítő szörp lett. (Férjem véleménye szerint.) A fiaim úgy járnak a szörpre mint az emberek a jó kútra! A kisebbik egész nap kérte. Most itthon vagyok a kisebbik fiammal, mert bárányhimlős lett.
Ma összeállítottam a következő adag szörpöt.
Mindjárt kész a szörp |
A bodza szörp (a többi üveg a spájzban van) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése