2013. április 20., szombat

Gyerekjátékok: LEGO

A két fiacskám a szó minden értelemében LEGO MÁNIÁS.


Be kell vallanom, hogy lehet én tehetek róla. A nagyobbik fiam 1,5 éves volt mikor megkapta élete első DUPLO-ját.
Miért pont LEGO (DUPLO)? Nagyon meguntam, hogy ha kapott a nagyobbik fiam egy autót, akkor azt azonnal szétszedte (még akkor is ha nem lehetett) és utána ordított, hogy (és a maga 1-1,5 éves nyelvén jelezte) rakjuk össze.  Apa ilyenkor minden szaktudását összeszedte (ragasztó pisztoly, pillanat ragasztó), hogy végre nyugalom költözhessen a házba.
Problémánkra a DUPLO hozta a megoldást, mert törhetetlen anyagból volt, szétszedhető majd összerakható. Nagyobbik fiam így "szeretet bele" a LEGO-ba. Ez volt az a pillanat, amikortól - Julius Ceasar  szavaival élve: "Alea iacta est." (A kocka el van vetve.) -  már nem volt visszaút.
A kisebbik fiam már ebbe "nőt " bele. A számára kitett baba játékok (Fisher Price zenélős stb.) nem érdekelték, de a színes DUPLO kockák annál inkább!
A készlet az évek során hatalmasra dagadt, ők meg ketten jó sok szituációt lejátszottak és sok mindent építettek. Mára Húgom kisfia a boldog tulajdonosa a DUPLO készletünknek. Újabb LEGO mániás van születőben?!
A kis LEGO (így hívjuk a hagyományos LEGO méretet) készletünk szintén hatalmas (20-30 db kis és nagy doboznyi) méretűre duzzadt és ha kiborítják a szobájukba és építeni kezdenek, akkora szobájuk "LEGO MEZŐVÉ" válik.

LEGO MEZŐ kialakulóban


Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ÉN is IMÁDOM a LEGO-t! Szeretek leülni hozzájuk építeni.
Ez a játék véleményem szerint hosszútávon nagyon gazdaságos, mert ha nem hányjuk el, akkor még az unokáink is játszani fognak vele! A LEGO a gyerekeket kreativitásra, képzelő erejük fejlesztésére (szituációk lejátszása) ösztönzi és mind emellett ujjaik finom motorikáját is fejleszti.
A LEGO 3D PUZZLE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése