Nem tudom, hogy említettem-e már, hogy valamikor a tavasszal vettem egy joghurtkészítő gépet. Azóta házi tejből magam készítem a joghurtot is. Mivel mindig úgy jártam, hogy az oltásra szánt joghurt vagy elfogyott vagy megromlott a hűtőben, elhatároztam, hogy jégkocka készítőben fagyasztok le joghurtot. Gondoltam, ha az élesztőgombák, kefirgombák életre kelnek a fagyasztás után, akkor a joghurt kultúra is!!! Igazam lett!!! Tökéletes joghurt készíthető így is.
A fagyasztott joghurtot beleraktam a joghurtkészítő tartályába:
A tartályban a fagyasztott oltóanyag |
Munkában a gép |
12 óra múlva:
A kész joghurt |
.A kicsepegtetésre váró joghurt |
Most már csak a kívánt házi lekvárral kell ízesíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése